صفحه شخصی مبینا نورانی   
 
نام و نام خانوادگی: مبینا نورانی
استان: گیلان
رشته: کارشناسی عمومی
شغل:  مهندس ابیاری
تاریخ عضویت:  1391/09/09
 روزنوشت ها    
 

 کاهش آب زاینده رود و نابودی باغات سامان بخش عمومی

12

کاهش آب زاینده رود و نابودی باغات سامان
کاهش دبی آب رودخانه زاینده رود در منطقه سامان چهارمحال و بختیاری در حال وارد کردن خسارت به قطب باغات وکشاورزان ین استان است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:

کم آبی رودخانه زاینده رود موجب شده که ساعتها و روزهای آبیاری باغات کشاورزی تغییر کرده و موجب از بین رفتن محصولات کشاورزی این منطقه شود.

با توجه به اینکه بیشترین قطب کشاورزی این استان در بخش سامان و حاشیه زاینده رود واقع شده اما هم اکنون کشاورزان این منطقه با مشکل جدی خاموشی پمپاژهای در طول هفته به دلیل کاهش آب رودخانه مواجه هستند.

قطعی مکرر پمپاژ طرح های کشاورزی موجب می شود که تولیدات محصولات کشاورزی کاهش و خسارات زیادی برای کشاورزان این منطقه به همراه داشته باشد.

در حاشیه زاینده رود به دلیل خاموشی مکرر پمپاژ های طرح های کشاورزی بیشتر برگ و محصولات درختان بادام و هلو و زرد الو زرد شده و قبل از شروع فصل تابستان و گرما به زمین ریخته شود.

دلیل کم آب شدن آب رودخانه زاینده رود بسته شدن آب و کم فشار شدن آب رودخانه از سد زاینده رود است و کم آب شدن رودخانه زاینده رود موجب می شود که موتور پمپاژ های این منطقه خسارت ببیند.

با گران شدن قبوض برق، برق مصرفی پمپاژها بسیار بالاست و تاکنون هیچ یارانه ای برای کشاورزان در نظر گرفته نشده و با اینکه محصولات کشاورزی با توجه بر کم آبی دارای بازده اقتصادی بالای برای کشاورز نیست اما کشاورز باید هزینه های زیادی را برای باغات و مزارع خود داشته و محصول خود را با کمترین قیمت به فروش برساند که برای کشاورزان این منطقه در اصل کشاورزی سودی زیادی به همراه ندارد.

مشکلات کشارزان بعد از اجرایی شدن یارانه به خصوص درزمینه پرداخت قبوض برق و سموم و کودهای شمیایی افزایش داشته و کشاورز از پس این همه هزینه بر نمی آیند.

یکی از کشاورزان حاشیه زاینده رود در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد با اشاره به اینکه حاشیه رودخانه زاینده قطب کشاورزی در استان است، گفت: در حال حاضر با کم شدن آب رودخانه و خاموشی پمپاژ های طرح های کشاورزی و خرابی موتور های پمپاژ ها و ... تولید محصولات کشاورزی در این منطقه از بازدهی کمتری برخوردار شده است.

جهانگیر کریمی با اشاره به اینکه سال تولید ملی باید محصولات کشاورزی در راستای تولید حمایت ویژه صورت گیرد، افزود: باید قشر کشاورز مورد توجه دولت و ارگان های زیربط قرار گیرد ودر حال حاضر پرداخت قبوض و خرید کود های شمیایی و سموم برای درختان با توجه به پرداخت یارانه از سوی دولت برای قشر کشاورز در راستای توسعه کشاورزی بسیار سخت است زیرا که یارانه ای برای کشاورز در نظر گرفته نشده است.

وی گفت: در حال حاضر مشکل عمده کشاورزان این منطقه خاموش پی در پی پمپاژها طرح های کشاورزی موجب شده که محصولات با کیفیت کمتری تولید شود.

کریمی افزود: خاموشی پی در پی پمپاژها به دلیل کاهش آب رودخانه زاینده رود است که باید این موضوع از طریق مسئولین مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

یکشنبه 19 آذر 1391 ساعت 09:14  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 13:28 یکشنبه 19 آذر 1391
1
 امیر یاشار فیلا

البته شمار شایان توجهی از کشتکارانِ استان اصفهان هم می گویند اصولاً علت خشکیدنِ زاینده رود، پمپاژ بی رویه ی آب آن در استان های بالادست است.

وقتی کشاورزانِ استان اصفهان، حتا یک قطره آب برای آبیاری کشتزارهای خود ندارند، گلایه ی کشاورزانِ اطراف شهرکرد از گرانی بهای برق مصرفی پمپ هایشان، قدری خنده دار به نظر می رسد.
مهدی تارک 16:02 یکشنبه 19 آذر 1391
0
 مهدی تارک
مرسی جالب بود
م افتخاری 16:10 یکشنبه 19 آذر 1391
1
 م افتخاری
و متاسفانه این شروع حوادثی بس تلخ تر است ...
هادی کشاورز 15:57 دوشنبه 20 آذر 1391
0
 هادی کشاورز
سلام یاد شعر باز باران با ترانه افتادم . کاش باز هم باران با ترانه شود
محمد نیکنام 10:35 یکشنبه 3 دی 1391
0
 محمد نیکنام
مرسی خانم مهندس جالب بود.